Τα βραβευμένα προϊόντα της Anthea Organics από τα Great Taste Awards
  • by Ελεονώρα Γουδάκη

Ο γαστρονομικός διαγωνισμός Great Taste Awards είναι μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις γευσιγνωσίας τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1994 από τον οίκο Guild of Fine Food και διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο. Τα Great Taste Awards είναι αναγνωρισμένα για το κύρος και την αντικειμενικότητά τους, όπως επίσης και για την υψηλή δυσκολία διάκρισης.

Πάνω από 500 ειδικοί από τους κύκλους της γαστρονομίας (ανάμεσα σε αυτούς διακεκριμένοι σεφ, παραγωγοί, food bloggers, food critics, επιχειρηματίες της εστίασης κτλ.) δίνουν το παρόν στη διοργάνωση ως κριτές. Τα προϊόντα κρίνονται με βάση τη γεύση τους με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας και όσα από αυτά βραβεύονται, βαθμολογούνται με χρυσά αστέρια.

Τα Great Taste Awards φιλοξενούν κάθε χρόνο ένα μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων, από μικρούς παραγωγούς έως επώνυμα brands με πολυετή παρουσία στο χώρο του φαγητού. Η επιλογή των νικητών γίνεται προσεχτικά, ύστερα από πολύωρες δοκιμές και πιστοποιεί την άριστη γευστική ποιότητα των βραβευμένων προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια των βραβείων μόνο ένα μικρό ποσοστό καταφέρνει να ξεχωρίσει. Το 2019 στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 12.500 προϊόντα από τα οποία διακρίθηκαν μόνο τα 208. Μέσα στα βραβευμένα προϊόντα ανήκουν και τα προϊόντα της Anthea Organics!  

Τα Great Taste Awards βράβευσαν στη διοργάνωση του 2019 το Βιολογικό Detox Blend της Anthea Organics με 3 αστέρια- τη μεγαλύτερη διάκριση του διαγωνισμού- ενώ το 2020 μας τίμησαν ανάμεσα σε πάνω από 12.772 προϊόντα με 1 αστέρι για το Βιολογικό Τσάι του Βουνού, με 2 αστέρια για το τσάι μας από Βιολογική Μέντα όπως και για το τσάι μας από Βιολογικά Ροδοπέταλα.   

Μερικά από τα σχόλια των κριτών για το βιολογικό τσάι της Anthea Organics ήταν:

Βιολογικό Detox Blend-3 αστέρια

«Ένα διαυγές, έντονο χρυσό τσάι με πλήρες φυσικό άρωμα. Η γεύση του σου γεμίζει το στόμα με μια υπέροχη νότα δροσιάς που συμπληρώνεται απόλυτα με μια γλυκιά επίγευση από το χαρούπι και με φωτεινές νότες εσπεριδοειδών από τη Λουΐζα. Οι κριτές θεώρησαν ότι αποτελεί την απόλυτη απόλαυση».

Βιολογικό Detox Βlend με μείγμα βιολογικών ελληνικών αρωματικών φυτών

Τσάι Βιολογικής Μέντας -2 αστέρια

«Φρέσκο και γεμάτο από μέντα, με φυσικούς γλυκούς υποτόνους. Είναι ένα πάρα πολύ καλό τσάι».

Τσάι Βιολογικά Ροδοπέταλα-2 αστέρια

«Τα ροδοπέταλα διακρίνονται από υψηλή ποιότητα και παρουσιάζουν βαθύ ροζ χρώμα με αχνές ακτίνες μοβ. Το αναδυόμενο άρωμα είναι απαλό με γλυκές νότες τριαντάφυλλου, κάτι το οποίο είναι δελεαστικό. Το χρώμα στην κούπα είναι καθαρό και αχνό κίτρινο. Η γεύση είναι ήπια, γλυκιά, ενώ διατηρεί μια ευχάριστη, διαρκή επίγευση. Ιδανικό για καλοκαιρινά απογεύματα».

Βιολογικό Τσάι του Βουνού -1 αστέρι

«Ένα όμορφο προϊόν, καθώς τα άνθη έχουν διατηρηθεί ολόκληρα, κάτι το οποίο είναι πραγματικά δελεαστικό. Διακριτικό, γήινο, λουλουδάτο άρωμα. Ένα πολύ ελαφρύ και αναζωογονητικό ρόφημα, το οποίο είναι απίστευτα εύκολο να το πιει κανείς. Οι γεύσεις είναι ντελικάτες με λουλουδένια στοιχεία και μια υποβόσκουσα γλυκάδα».

Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που το βιολογικό τσάι μας ξεχώρισε για την μοναδική του γεύση και την άριστη ποιότητά του σε έναν τόσο σπουδαίο διαγωνισμό γευσιγνωσίας, ο οποίος το κατατάσσει ανάμεσα στα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *