Περιγραφή
Ξεκινώντας το ταξίδι της για την Ευρώπη παρέα με τους Ισπανούς περίπου τον 17ο αιώνα, η Λουΐζα, γνωστή μέχρι τότε ως ‘’κέντρον’’, πήρε το μετέπειτα όνομα της προς τιμήν της Μαρίας- Λουίζα Τερέζα ντε Πάρμα, συζύγου του Βασιλιά Κάρλος του 4ου της Ισπανίας.
Κατά τα πρώτα χρόνια, η Λουίζα χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την δημιουργία αρωμάτων λόγω της μεθυστικής αίσθησης λεμονιού που την χαρακτηρίζει, όμως δεν άργησαν να ανακαλυφθούν και οι αμέτρητες θεραπευτικές της ιδιότητες.
Η Λουΐζα χαρακτηρίζεται για την τονωτική, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή της δράση, κερδίζοντας επάξια τη θέση της ανάμεσα στα κορυφαία φαρμακευτικά και ευεργετικά βότανα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Το τσάι Λουΐζας διακρίνεται από το λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και την διακριτική γλυκύτητα και την ευχάριστη αρωματική επίγευση.